011/313-0028

Antifašističke Borbe 32, Novi Beograd

Zapratite nas:

TENZIONA GLAVOBOLJA

TENZIONA GLAVOBOLJA je najčešći vid glavobolje. Kod zdrave populacije javlja se povremeno, a kod nekih pacijenata dosta često, pa čak i svakodnevno, nedeljama ili mesecima. Manifestuje se u obliku stezanja, bušenja ili pritiska koji se najčešće širi iz potiljka prema slepoočnicama i čelu. Ređe bol počinje u čeonom delu. Često se bol opisuje “kao obruč oko glave” ili boli cela glava. Ponekad je praćena trnjenjem jedne strane lica, jedne ruke ili noge.

Uzrok: Najčešći uzrok tenzione glavobolje je reumatski proces u vratnom delu kičme (spondiloza, diskopatija, radikulopatija, skolioza…). Kod starijih pacijenata često srećemo hronične diskus hernije ili spondilolistezu (pomeranje pršljenova). Reumatske promene u vratu zatežu vratne mišiće, povlače pripoje mišića na potiljku, izazivaju bol u potiljku koji se širi prema slepoočnicama i čelu. Ređi uzroci tenzione glavobolje su hronično zapaljenje sinusa, nervoza, napetost, nesanice, oštećenja vida, prehlade…

Lečenje: U zdravoj populaciji prolazna glavobolja se leči kafetinom, brufenom, panadolom ili nekim sličnim blagim analgetikom. Kod pacijenata koji imaju česte ili svakodnevne glavobolje potrebo je lečiti uzrok, a to su reumatske promene na vratnom delu kičme. Odgovarajućom kombinacijom lekova lečimo galvobolju, ali i reumatski proces na kičmi. Kod starijih pacijenata dajemo lekove koji oporavljaju oštećene nerve koji izlaze iz kičme i popravljaju vratnu cirkulaciju što dugoročno rešava problem glavobolje.

TERAPIJA BOLA

je prva specijalistička ordinacija u Srbiji koja se bavi lečenjem svih vrsta bolova.

Pregledi: Pon-Pet 10-20h
Kućne posete: Pon-Ned 08-22h

Copyright © Terapija Bola - Sva prava zadržana.